De Aloë Vera plantage bezoeken op Curacao.

Mocht je Curaçao bezoeken dan is het erg leuk om een kijkje te nemen op de Aloë Vera plantage. De plantage beslaat 10 hectare grond vol met Aloë Vera planten. Bij de plantage zit een shop waar alle 22 producten met de speciale pure Aloë Vera gel te koop zijn. Daarnaast kan er een drankje worden gedronken op het terras onder de palapa met een schitterend uitzicht op de plantage. Indien er een productiedag is kan het productieproces van dichtbij worden waargenomen wat een indrukwekkend proces is.

Maar wat is Aloë vera eigenlijk?

Aloë vera planten

Aloë vera is een plant en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het Arabisch Schiereiland. Uiteindelijk is het via via ook op Curacao gekomen. De Aloë vera plant is ongeveer 50 cm groot en heeft een blauwgroene kleur. Uit de krans van de plant groeien bladeren die uitmonden in redelijk scherpe punten. Uit deze bladeren haalt men het Aloë vera gel dat een helende werking heeft. Vroeger werd het al gebruikt voor de gezondheid, schoonheid en genezing. Tegenwoordig wordt het nog steeds verwerkt in verschillende cosmetica producten.

Helaas is de Aloë vera, in de huidige cosmetica producten, vandaag de dag niet meer zo vers en puur als vroeger. In de grote fabrieken wordt er poeder van gemaakt waardoor het een groot deel van haar helende werking verliest. Nadat het een aantal fabrieken is afgegaan wordt een heel klein beetje poeder gemixt met heel veel water. Dit wordt dan verkocht als pure Aloë vera. Wat het dus eigenlijk niet is!

Op de Aloë Vera plantage doen ze dat anders! Hier worden de Aloë vera planten individueel geselecteerd. Nadat alleen de beste planten gekozen zijn, wordt de gel binnen 3 uur uit de plant gehaald en verwerkt tot pure Aloë Juice. Deze Aloë Juice komt direct in de cosmetica producten die de Aloë Vera plantage verkoopt onder de merknaam Curaloe. De Curaloe producten bestaan uit pure Aloë vera juice en andere natuurlijke oliën en ingrediënten. Dit maakt de producten van Curaloe uniek en erg effectief!

Meer weten over het productieproces van Curaloe? Bekijk hieronder de video!

Alle 22 Curaloe producten zijn verkrijgbaar in de plantageshop tegen scherpe prijzen!

Ontvang €5 korting op je eerste online bestelling met de actiecode dushicuraloekorting! Klik hier om naar de webshop te gaan.